fbpx
Сьогодні
17:30 29 Кві 2019

В Україні фіксують шквал анонімних повідомлень про замінування, - СБУ

СБУ заявила про шквал анонімних повідомлень з погрозами терористичного характеру, зокрема, анонімних повідомлень про замінування.

Про повідомляється на сторінці відомства в Facebook.

"Тільки протягом останнього тижня в різних регіонах України зафіксовано 93 фейкових анонімних повідомлення, що надійшли телефонним зв'язком, а також через інтернет. Переважна більшість цих повідомлень носить серійний характер: здійснюється або розсилка листів з однієї електронної адреси, або хвиля дзвінків про замінування надходить протягом короткого проміжку часу …", – сказано в повідомленні.

В результаті понад дві тисячі осіб були евакуйовані з потенційно небезпечних місць. Після ретельного обстеження зазначених об'єктів та прилеглої до них території вибухових пристроїв та речовин правоохоронці не виявили.

В СБУ зазначають, що негативними наслідками таких дій є відволікання правоохоронців на перевірку неправдивої інформації, нанесення фінансових збитків державним та комерційним установам в зв'язку з призупиненням їх діяльності, перебої в роботі транспорту та інших стратегічно важливих об'єктів.

На думку спецслужби, така "вибухова активність" пов'язана з розгортанням виборчих процесів в Україні для дестабілізації суспільно-політичної обстановки в країні.

В СБУ додали, що з початку року розкрито 107 випадків надходження завідомо неправдивих повідомлень терористичного характеру, встановлено особу 94 "телефонних терористів".

Додамо, що неправдиве повідомлення про мінування карається позбавленням волі на строк від двох до шести років. За повторний дзвінок зловмисник може бути засуджений на строк від чотирьох до восьми років.

Псевдомінеру також доведеться компенсувати витрати державних і комерційних установ, які зазнали збитків від їх протиправних дій.

26 квітня в Києві "замінували" Кабмін, Верховну Раду, аеропорт "Київ" ім. І. Сікорського та три вокзали, провоохоронці провели евакуацію. Повідомлення про мінування не підтвердилися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: