fbpx
Сьогодні
17:13 25 Кві 2019

У Житомирі обмежили використання пакетів

Житомирська міська рада рекомендує закладам торгівлі обмежити використання пластикових пакетів.

Рішення замінити шкідливі для навколишнього середовища пластикові пакетики на екологічні торби підтримала більшість депутатів 23 квітня, передає УНІАН.

«Проект рішення «Про обмеження використання пластикових пакетів на території Житомирської об'єднаної територіальної громади», розробку якого я ініціювала, має на меті привернути увагу суспільства до кліматичних та екологічних змін у світі, – пояснює депутат міської ради Ірина Ярмоленко. – Водночас, прийняття такого документу – це лише початок, надалі у Житомирі необхідно проводити масштабну просвітницьку роботу задля залучення громадськості до використання екологічної продукції». 

Ірина Ярмоленко прийшла на сесію з авоською, аби заохотити власним прикладом використовувати замість поліетиленових пакетів еко-сумки та торбинки.

«Аби полегшити перехід покупців на еко-торбинки, виконавчі органи міської ради спільно з підприємцями міста планують реалізувати проект, у рамках якого фірмові мережі та місцеві виробники матимуть можливість отримати брендовані еко-торбинки для їх подальшої реалізації або поширення через програми лояльності», – розповідає мер Житомира Сергій Сухомлин.

В Україні на одну особу щорічно припадає понад 500 поліетиленових пакетів.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: