fbpx
Сьогодні
21:40 24 Кві 2019

У Мінську не домовилися про "великоднє перемир'я" і звільнення заручників

Сьогодні у Мінську відбулося засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ).

Про це розповіла перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, Росія вкотре зірвала пропозицію України та ОБСЄ ввести "Великоднє перемир'я" на Донбасі з 26 квітня.

"РФ категорично відмовляється брати відповідальність за дотримання режиму тиші окупаційними військами і своїми маріонетками", – зазначила віце-спікер.

Також представники держави-агресора категорично відмовилися розглядати питання про звільнення військовополонених та політв'язнів, яких незаконно утримують на території Росії.

"Євген Марчук (представник України в ТКГ) прямо звернувся до представника РФ Бориса Гризлова з проханням негайного звільнення утримуваних. Вибори закінчилися, тож варто розблокувати звільнення заручників. На що отримали наступну відповідь: до закінчення судилищ над моряками не може бути ніяких звільнень", – розповіла Геращенко.

Також українська делегація не отримала відповіді на вимогу припинити психологічні експертизи військовополонених моряків.

"Кремль демонструє неготовність до компромісів, навпаки, поки що чітко прослідковується курс на консервацію конфлікту", – підсумувала вона.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: