fbpx
Сьогодні
12:29 22 Кві 2019

ОПОРА: другий тур пройшов без системних порушень

Під час ІІ туру виборів Президента України спостерігачами від Громадянської мережі ОПОРА не було зафіксовано системних порушень, а також адміністративно-організаційних проблем, окрім не відкриття виборчих дільниць в одному з округів №60 з центром у Волновасі, що на Донеччині.

Про це повідомила голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська під час прес-конференції.

"Ми хочемо оцінити день виборів, як такий, який, що відбувся у безконфліктний спосіб, з належним дотриманням норм законодавства про вибори Президента України та у відповідності до міжнародних стандартів. На нашу думку, системних порушень, які б мали можливість мати ознаки таких, що впливають на кінцевий результат волевиявлення виборців не було. Отже, день виборів пройшов на високому рівні й кількість порушень, і їх тип мало відрізняються порівняно з першим туром виборів: відсотково кількість порушень є набагато меншою", – повідомила Айвазовська.

За її словами, будь-яких адміністративно-організаційних проблем, які мали ознаки перешкоджання виборчому праву спостерігачами від ОПОРА не було зафіксовано, окрім окремих інцидентів в регіонах, як то не відкриття виборчих дільниць у Волновасі у Донецької області.

Вона також зазначила, що напередодні повторного голосування спостерігачами ОПОРИ не було виявлено порушення щодо підкупу виборців або дій чи фактів, які б були доведені до суду.

"В окремих регіонах країни посадові особи, державні службовці частково продовжували вести дії, які мали ознаки незаконної агітації, зокрема з використанням веб-сайтів органів влади місцевого самоврядування, місцевих адміністрацій. Тим не менш, це мало точковий характер, який жодним чином не може вважатись таким, що впливає на кінцевий результат", – додала вона.

До слова, по всій території України працювало 200 довготермінових спостерігачів ОПОРИ, а в день виборів включно з Дільничними виборчими комісіями майже 1, 5 тис. спостерігачів проводили паралельний підрахунок голосів та оцінювали, в цілому, хід прийому виборчої документації Окружними виборчими комісіями.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: