fbpx
Сьогодні
16:13 11 Кві 2019

Луценко не зміг надати листа Йованович зі "списком недоторканних"

Генпрокурор Юрій Луценко не звертався до жодних правоохоронних органів щодо так званого "списку недоторканих", який йому начебто передала посол США в Україні Марі Йованович.

Про це в своєму телеграмі написав нардеп Мустафа Найєм, оприлюднивши відповідь Луценка на його запит.

"Якщо ви пам'ятаєте в середині минулого місяця Генеральний прокурор Юрій Луценко дав гучне інтерв'ю американському каналу HillTV, в якому звинуватив посла США в Україні в тому, що вона нібито диктувала йому список осіб, яких не потрібно переслідувати", – написав він.

Найєм відправив Луценку запит з вимогою оприлюднити цей список.

"Генеральний прокурор Юрій Луценко не тільки відмовляється розголошувати список "недоторканних", але і не робив нічого, щоб зупинити втручання в свою роботу. Хоча, згідно із законами України, він був зобов'язаний звернутися в правоохоронні органи із заявою про злочин, передати слідчим всі наявні у нього докази і як Генеральний прокурор домогтися належного розслідування, а потім в законному порядку домогтися видворення посла з країни", – написав Найєм.

Нардеп вважає, що Луценко "або не рахував будь-які дії посла США втручанням в свою роботу або загрозу своїй незалежності", або ввів всіх в оману.

У березні в інтер'ю американському виданню The Hill вийшло інтерв'ю із генпрокурором Юрієм Луценком, в якому він заявив, що посол США в Україні Марі Йованович давала йому список людей, яких попросила "не переслідувати".

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: