fbpx
Сьогодні
12:06 07 Кві 2019

Мей заявила, що Brexit може не відбутися взагалі

Прем'єр-міністр Великої Британії  Тереза ​​Мей заявила, що Brexit може не відбутися, якщо парламенту і уряду не вдасться узгодити відповідний договір.

Про це йдеться в офіційній заяві прем'єр-міністра Великої Британії .

"Відколи я стала прем'єр-міністром, моїм пріоритетом було забезпечення Brexit, і сьогодні він залишається таким. Я хочу, щоб Велика Британія вийшла з ЄС впорядкованим способом якомога швидше, а це означає, що потрібно піти таким чином, щоб це не порушувало життя людей", – йдеться в заяві.

Вона зазначила, що узгоджений нею з ЄС договір про Brexit тричі відхилявся парламентом, і немає ніяких ознак того, що він може бути прийнятий в найближчому майбутньому.

"Оскільки парламент ясно дав зрозуміти, що зупинить вихід Великої Британії  без угоди, у нас тепер є серйозний вибір: залишити Європейський союз з угодою або взагалі не йти", – заявила Мей.

Прем'єр-міністр наполягає, що Brexit необхідно забезпечити, а для цього треба узгодити договір. За її словами, якщо депутати-консерватори і депутати від DUP не зможуть забезпечити більшість, то у неї не буде іншого вибору, окрім як звернутися до Палати громад.

"Чим довше це триватиме, тим більше ризик того, що Велика Британія взагалі ніколи не піде", – заявила Мей, повідомивши, що  наступного тижня знову планує їхати в Брюссель, щоб домовитися про доповнення до статті 50.

"Я маю намір досягти угоди з моїми колегами-лідерами ЄС, що означатиме, що якщо ми зможемо домовитися про угоду тут вдома, ми зможемо залишити ЄС вже через шість тижнів", – заявила прем'єр-міністр Великої Британії.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: