fbpx
Сьогодні
10:25 01 Кві 2019

В Алжирі сформували новий тимчасовий уряд

Президент Алжиру Абдельазіз Бутефліка призначив новий тимчасовий уряд країни.

Про це повідомляє Reuters.

Глава держави залишив при посаді начальника штабу армії і заступника міністра оборони Ахмеда Гаїда Салаха, незважаючи на те, що він публічно закликав главу держави піти у відставку через стан здоров'я й оголосити дострокові президентські вибори. При цьому сам Бутефліка зберіг своє звання міністра оборони.

Оголошуючи про новий кабінет, державне телебачення Алжиру повідомило, що Бутефліка призначив главу Центрального банку Мухаммеда Лукала міністром фінансів, міністром енергетики – Мохамеда Аркаба.

Міністром закордонних справ Алжиру став Сабрі Букадум, він змінює на цій посаді Рамтана Ламамра, який обіймав цю посаду лише місяць.

Загалом у новому Кабінеті міністрів – 27 міністрів.

Нагадаємо, що на початку березня в Алжирі спалахнули масові антиурядові протести. Людей розгнівали плани 82-річного президента Абдель Азіза Бутефліки вп'яте балотуватися на цю посаду. При цьому політик у 2013 році переніс інсульт, і відтоді рідко з'являється на публіці, передавши керівництво країною своєму оточенню.

Під тиском вулиці Бутефліка відмовився від участі у виборах. Тепер вибори, призначені на 18 квітня, переносяться на пізніший термін.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: