fbpx
Сьогодні
21:29 28 Бер 2019

Окупанти залякують кримських татар перед виборами президента України, - Умеров

27 березня в окупованому Криму силовики провели понад три десятки обшуків і затримали 24-х кримськотатарських активістів. Це акт залякування кримських татар перед виборами президента України.

Таку думку висловив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров в ефірі телеканалу ATR в програмі «Saba».

«Це в якійсь мірі пов'язане з майбутніми виборами (президента України – ред.) І залежить від результатів виборів. Ми вже давно говорили, що це будуть вибори між Порошенком і Путіним. Швидше за все, воно так і буде. Репресії можуть бути лише більшими. Ви подивіться скільки (силовиків – ред.) Вони в цей раз підтягнули. Якщо в 30-ти містах одночасно відбуваються обшуки, скільки спецназівців, ОМОНівців були задіяні. Це говорить про те, що все в Криму триває, ніякого полегшення ситуації не спостерігається », – зазначив Умеров.

Крім цього, заступник голови Меджлісу звернувся до кримських татар, які проживають на півострові, з проханням підтримувати один одного.

Також слід зазначити, що жителям тимчасово окупованого Криму, які їхатимуть на підконтрольну територію України для голосування на виборах, не варто повідомляти про мету своєї поїздки на адмінмежі. Про це розповів помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян, передає УНН.

"Якщо перепони будуть, то тільки з боку країни-окупанта. Надавати їм (російським прикордонникам – ред.) якісь документи, які підтверджують бажання голосувати, – це практично акт самогубства. Тому, звісно, у цьому випадку, рекомендація не повідомляти мету своєї поїздки або повідомляти іншу мету", – відповів Слободян на питання про можливі ризики перешкоджання жителям окупованого Криму взяти участь у голосуванні на виборах.

На питання, чи існують ризики, що окупаційна влада буде створювати штучні черги та затримувати громадян на адмінмежі з Кримом, Слободян відповів: "Цілком можливо".

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: