fbpx
Сьогодні
19:48 25 Бер 2019

Зеленський висловив свою позицію щодо державної мови

Фото Reuters

Десята стаття Конституції України говорить: державною мовою в Україні є українська мова. Держава повинна підтримувати та розвивати російську мову та мови меншин. Хоча я сперечаюся. Мені дуже не подобається слово «меншини». Якщо люди тут живуть, то вони такі ж українці. Тому не треба тиснути на російську мову.

Про це сказав шоумен та кандидат в президенти України Володимир Зеленський в інтерв'ю іноземним журналістам.

«Українська мова – прекрасна! Всі переходять на українську з великим задоволенням, коли ніхто ні на кого не тисне… У нас освітня система так побудована, що всірозмовлятимуть українською мовою. Немає в цьому жодної проблеми. Мої діти спокійно говорять українською», – говорить він.

«Ми повинні виграти інформаційну війну спочатку на тимчасово окупованих територіях. Достукаймося до населення на території «ДНР-ЛНР». Вони українці. Вони стоять на терезах. Ми багатьох знаємо, повірте. У нашій компанії ми прийняли дуже багатьох хлопців, які втекли з Донецька і Луганська. Вони не згодні з тією позицією, яка у багатьох там з'явилася, – «росіяни прийдуть – нас врятують». Зомбі. Їх можна вивести. Мають з'явитися російськомовні новини, російськомовний канал європейського рівня з офісами в Європі і США. Їм треба постійно «пушити», що ви – українці, ви – наші», – вважає Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: