fbpx
Сьогодні
23:04 16 Бер 2019

Конфлікт між вірянами ПЦУ та УПЦ МП: поліція взяла під охорону храм на Вінниччині

Фото vn.npu.gov.ua

Через конфлікт між вірянами УПЦ МП та ПЦУ біля церкви у с. Лука-Мелешківська Вінницького району Вінничини поліцейські нестимуть службу біля храму в цілодобовому режимі.

Про це повідомляє в суботу поліція Вінницької області.

Зазначається, що 16 березня біля церкви виник конфлікт та штовханина між вірянами – "частина з них не давала іншим зайти всередину храму для проведення богослужіння".

"Для припинення конфлікту та попередження його подальшого силового розгортання до несення служби було залучено поліцейських поліції особливого призначення, груп реагування патрульної поліції", – повідомили в прес-службі.

Зазначається, що до поліції надійшов ряд скарг та заяв від громадян про вчинення щодо них правопорушень.

"Для забезпечення правопорядку поліцейські нестимуть службу біля храму в цілодобовому режимі", – додали в поліції.

Разом з тим, Вінницька єпархія УПЦ МП заявляє, що перед ранковою літургією у п'ятницю ввечері "прихильники ПЦУ залили смолою замки на дверях храму".

Прихильники УПЦ МП на чолі з настоятелем храму зрізали замки та перебували в храмі всю ніч.

"На ранок агресивно налаштовані активісти зачинили віруючих всередині храму і заблокували вхід, з метою завадити проведенню богослужіння. Близько чотирьох годин архієрей, духовенство та віряни не могли потрапити до храму", – заявили в УПЦ МП.

Вони також стверджують, що прихильники ПЦУ намагалися спровокувати бійку.

"Деяких вірян було побито, одному з богомольців нанесли тілесні ушкодження. Завдяки тому, що священику і парафіянам храму, які знаходились всередині, вдалось розблокувати одні з дверей, храм для віруючих було відчинено", – йдеться в повідомленні.

Після цього священик УПЦ МП звершив у храмі літургію.

Разом з тим, поліція Чернівецької області повідомила про непорозуміння між представниками двох релігійних громад у селі Товтри.

"Вранці 16 березня до храму у селі Товтри прийшли на богослужіння одразу дві церковні громади. Під час зібрання між представниками різних громад виникло непорозуміння… Правоохоронці одразу відмежували представників різних релігійних громад і локалізували інцидент", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що до поліції надійшло декілька звернень громадян, пов'язаних з проведенням зборів прихожан. Наразі працівники Заставнівського відділення поліції перевіряють отриману інформацію.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: