fbpx
Сьогодні
23:41 15 Бер 2019

Хабар кандидату в президенти Тимошенку: підозрюваний вийшов із СІЗО під заставу в 4 млн

Очільник "Партії захисників України" Тарас Костанчук, підозрюваний у спробі підкупу кандидата у президенти Юрія Тимошенка, вийшов із СІЗО під заставу у 4 мільйони гривень.

Про це повідомляє "Громадське радіо" з посиланням на адвоката Євгена Музичука.

"Застава, внесена за нього, — 4 мільйони гривень, так як передбачено ухвалою слідчого судді. Менше не може бути, бо це не є підставою для заміни запобіжного заходу", — розповів він.

Заставну суму за Костанчука внесли 11 березня, а наступного дня — він вийшов із СІЗО.

За словами адвоката, заставу вносили "дуже багато людей", а "бажаючих було іще більше", і заставна сума – це результат спільного внеску більше 20 людей.

Він додав, що подав коротка апеляцію на частину рішення суду, і наразі очікується повний текст судового рішення, яке за словами адвоката, мало бути ще 14 березня.

"Зараз написав гнівного листа до суду, стосовно того, що рішення є незаконним, і ми далі оскаржимо це в апеляції", — наголосив Музичук і додав, що "мотиви, за якими суд дійшов висновку про можливість задоволення клопотання прокурора, є невідомими для них (захисту)".

Нагадаємо, 6 березня ГПУ, ДБР і СБУ затримали двох осіб, які намагалися дати кандидату в президенти Юрію Тимошенку гроші в еквіваленті 5 млн грн за відмову балотуватися. Речник ГПУ повідомив, що при спробі вручення хабара кандидату в президенти Юрію Тимошенку затримали голову однієї з політичних партій.

ЗМІ з'ясували, що затриманими виявились голова "Партії захисників України" Тарас Костанчук та колишній боєць батальйону "Донбас" Олександр Іщенко.

Костанчук заявив, що це спланована провокація.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: