fbpx
Сьогодні
18:23 03 Бер 2019

Не купувати новий одяг: в англомовному світі набирає популярності рух проти переспоживання

Фото: theguardian.com

У Британії і США набирає обертів рух людей, які перестали купувати новий одяг. Про це повідомляє The Gurdian. Видання наводить історії людей, які давно слідують цим правилам. 

За даними благодійної організації Wrap (Waste & Resources Action Programme – Програма дій з ресурсів і відходів – ред.), яка займається екологічно безпечним управлінням утилізацією відходів, середній термін служби одягу у Великобританії складає лише 2,2 року. У шафах Великобританії висить невикористаного одягу приблизно на 30 мільярдів фунтів (близько 1 трильйона гривень – ред.), і все-таки люди продовжують його купувати.

"Кожного тижня ми купуємо 38 млн одиниць, а 11 млн одиниць потрапляють на звалище. У нас недостатньо ресурсів, щоб продовжувати годувати цього монстра", – говорить Марія Ченовет, виконавчий директор Traid, благодійної організації, яка працює над тим, щоб люди перестали викидати одяг.

То що може зробити людина, яка любить новий одяг, але хоче жити так, щоб менше шкодити екології? Як говорить Едвардс, якщо ви проводите час на модних сайтах, то не потрібно багато уяви або бажання для того, щоб переключитися на eBay, Depop, thredUP, HEWI London або будь-який інший подібний сайт.

Ченовет каже, що "важливо не зберігати у своєму гардеробі речі, які ви не носите". Пожертвування одягу повертає його в обіг.

Як говорить Каудері: "В одягу є історія. Якщо ви вдягнули щось один раз, а потім викинули у відро для сміття, у нього не було історії. Ти хочеш знати, що в цих речах є життя". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: