fbpx
Сьогодні
22:28 26 Лют 2019

Мей вперше допустила можливість переносу Brexit

Прем'єрка Британії Тереза Мей вперше допустила можливість переносу дати виходу з ЄС на "дуже обмежений строк".

Про це вона заявила, виступаючи в парламенті, повідомляє Sky News.

Мей виклала перед депутатами план, який, на її думку, має зняти заклопотаність бізнесу з приводу того, що угоди з ЄС ще немає, а час до виходу з блоку спливає.

Першим кроком має стати голосування 12 березня щодо угоди про Brexit, схваленої лідерами ЄС наприкінці листопада минулого року.

Якщо депутати знову не підтримають цю угоду, то 13 березня Мей пропонує провести голосування з приводу підтримки парламентом варіанту Brexit без угоди.

Якщо депутати не підтримають Brexit без угоди, то 14 березня прем'єр дасть можливість депутатам проголосувати за "коротке, обмежене розширення" дії статті 50, тобто перенос Brexit. За її словами, перенос Brexit можливий на термін не пізніший кінця червня.

Британський прем'єр вчора провела в Єгипті низку зустрічей з лідерами ЄС в пошуках варіантів закрити угоду про Brexit. Президент Європейської Ради Дональд Туск заявив, що для Британії раціональним рішенням став би перенос виходу з ЄС, в той час як Мей стверджувала, що цього сценарію все ще можна уникнути.

Раніше Тереза Мей не підтримувала можливість переносу дати Brexit.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: