fbpx
Сьогодні
12:41 23 Лют 2019

Мінрегіон пропонує облаштовувати парковки на дахах ТРЦ та громадських будівель

Мінрегіонбуд вніс зміни до Державно-будівельних норм (ДБН), які передбачають можливість облаштовувати парковки на експлуатованих покрівлях ТРЦ та інших громадських будівель.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

За його словами, брак паркомісць, особливо у великих містах, – це одвічна проблема не тільки для України, але і для багатьох країн Європи та світу.

"Виходом із цієї ситуації можуть стати паркінги на експлуатованих дахах громадських будівель. Тобто на тих будинках, які пристосовані для різного господарського використання. Виняток становлять соціальні установи – дитячі садки, школи і корпуси установ охорони здоров'я з палатами", – написав заступник міністра.

У відомстві проаналізували існуючий зарубіжний досвід і вирішили, що така альтернатива також можлива, наприклад, при проектуванні сучасних ТРЦ чи інших громадських закладів. У зв'язку з цим Мінрегіонбуд вніс відповідні зміни до ДБН, прописавши обов'язкові технічні вимоги і навантаження.

"Йдеться саме про експлуатовану покрівлю громадських будівель, які дозволяють використовувати свою поверхню в різних цілях. Сучасний світ не здивуєш проектами, на покрівлі яких розміщується великий паркінг, спортивний майданчик, парк чи навіть окреме місто посеред мегаполісу. І ми теж маємо йти в ногу з часом", – зазначив Парцхаладзе.

У Мінрегіонбуді додали, що проектами таких ТРЦ чи інших громадських закладів обов'язково має передбачатися виконання всіх необхідних вимог та обліку додаткових навантажень від авто, щоб це було безпечно.

Зміни до ДБН вже затверджені та вступлять у дію орієнтовно через 3 місяці після офіційного опублікування.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: