fbpx
Сьогодні
Фото 19:16 23 Лют 2019

У Харкові сотні людей вийшли на "Марш злих харків'ян" через подорожчання проїзду

У суботу, 23 лютого 2019 року, в Харкові відбулася протестна акція "Марш злих харків'ян". Її учасники під Харківською міською радою вимагали від місцевої влади виконання судового рішення про призупинення дії нових тарифів на проїзд в електротранспорті.

Про це повідомляє Glavnoe.UA.

Учасники "маршу"  тримали в руках національні прапори, символіку кількох громадських організацій, а також плакати з написами плакати "Метро по 5", "Гена, не грай у наперстки з громадою", "Поверніть гроші від реклами, а не лізьте до нас в кишеню", "Кернесу закон не писаний", "Відставка Кернеса – порятунок Харкова", "Ми за прозору діяльність", "Закон – не політика, це обов'язок!".

Марш злих харків'ян

Марш злих харків'ян

Марш злих харків'ян

Марш злих харків'ян

"Вимога до міської влади одна – виконувати законні рішення суду і закони України", – наголосив організатор мітингу, депутат Харківської міськради і представник харківського "Автомайдану" Ігор Черняк.

Йдеться про рішення суду повернути вартість проїзду в метро до 5 грн, трамваях, тролейбусах – до 4 грн.

Після митінгу на вході до міської ради люди рушили ходою до готелю "Національ", де проживає мер Харкова Геннадій Кернес.

Учасники акції принесли шини, але не підпалювали їх, а на вході повісили копії ухвал суду про призупинення дії тарифів на проїзд.

Марш злих харків'ян

Марш злих харків'ян

Нацполіція нарахувала тисячу учасників ходи.

  • 6 лютого виконком Харківської міськради підвищив вартість проїзду в метро з 5 до 8 гривень, у трамваях і тролейбусах – з 4 до 6 гривень.
  • 19 лютого суд призупинив дію підвищення до розгляду позову по суті, проте транспортні підприємства до попередніх тарифів не повернулися.
  • 20 лютого прокуратура повідомила про відкриття кримінального провадження за статтею "Умисне невиконання судового рішення".
  • Міськвиконком ухвалив рішення про підвищення тарифів у новій редакції, якими керуються "у міськраді і на комунальних підприємствах електротранспорту".
  • 21 лютого до суду буду направлено клопотання про винесення окремої ухвали та вжиття заходів судового контролю, дата його розгляду наразі невідома.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: