fbpx
Сьогодні
12:06 11 Лют 2019

ДФС повідомила, скільки українців заробили більше 1 мільйона в січні

Протягом січня 2019 року 335 громадян України задекларували дохід, що перевищує 1 мільйон гривень. Цей дохід вони отримали минулого року.

Про це повідомляє ДФС.

Зазначається, що загалом протягом січня українці подали до податкової 22 тисячі декларацій на загальну суму 3,6 мільярда гривень. З цих доходів громадяни сплатили майже 80 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб та 13,1 мільйона гривень військового збору.

«Найбільшу суму доходу у січні 2019 задекларовано мешканцем м. Києва у сумі понад 200,0 млн грн. Найбільші суми до сплати в бюджет по доходах, отриманим з джерел за межами території України, на сьогодні задекларовано 2 громадянами Сумської області (кожний у сумі понад 2,5 млн грн)», — передають у Державній фіскальній службі України.

Там зазначають, що найбільші доходи українці отримують від процентів від депозитів та дивідендів. У такому разі податки з цих доходів платить не сам громадянин, а банк чи установа, яка виплачує дивіденди.

Ще 182 мільйони гривень українці отримали від продажу нерухомості.

Водночас, іноземних доходів українці зареєстрували тільки 98,9млн гривень з більш ніж 10млрд доларів переказів, які зареєстрував НБУ

За даними ДФС, протягом 2018 року українці задекларували 73,1 мільярда гривень доходів, отриманих у 2017 році.

Зазначимо, що декларувати свої доходи в Україні зобов'язані представники центральної та місцевої влади, посадовці держустанов, а також особи, що отримують значні доходи від інвестиційної діяльності або у спадок.

У травні 2018 року у ДФС повідомляли, що кількість мільйонерів в Україні збільшилась на 16%.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: