fbpx
Сьогодні
13:58 05 Лют 2019

Меркель домовилась про спільне з Японією реформування СОТ

Німеччина та Японія у зв'язку із загрозливою ситуацією, що склалася для вільної торгівлі у світі, мають намір спільно взятися за реформування Світової організації торгівлі (СОТ).

Про це заявила канцлерка ФРН Анґела Меркель під час дискусії зі студентами університету Кейо в Токіо у 5 лютого, передає DW.

Під час цьогорічного головування Японії у Великій двадцятці реформа СОТ буде одним з ключових пунктів порядку денного, зазначила Меркель і додала, що позиції Берліна та Токіо з цього питання мають багато спільного, повідомляє агентство dpa.

Під час зустрічі зі студентами Меркель також говорила про проблеми розвитку "штучного інтелекту". На її думку, його треба деміфізувати та працювати над його впровадженням тверезо. "Те, що ми робимо, повинно служити людині", – наголосила Меркель і додала, що головне зараз – вироблення етичних обмежень розвитку "штучного інтелекту".

5 лютого завершується дводенний візит очільниці уряду Німеччини до Японії. У ці дні німецька канцлерка мала зустрічі з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе та імператором Акіхіто.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: