fbpx
Сьогодні
14:55 01 Лют 2019

Російській авіакомпанії загрожують санкції США за вивезення золота з Венесуели

Американський сенатор від штату Флорида, республіканець Марко Рубіо заявляє, що проти авіакомпаній, які вивозять венесуельське золото з країни будуть запроваджені санкції.

Про це він написав у Twitter.

Сенатор назвав фонд з Об'єднаних Арабських Еміратів Noor Capital покупцем частини золотого запасу Венесуели.

Російська"Новая газета" й агенція Bloomberg стверджують, що для перевезення золота використовувалася російська авіакомпанія з Хабаровська E-Cargo.

31 січня стало відомо, що літак E-Cargo перевозить у Дубай венесуельське золото, що зберігається в Росії. За твердженням російських ЗМІ, золото продали в ОАЕ, а потім російська компанія везла в Каракас готівку.

Голова російського Центробанку Ельвіра Набіулліна заявила, що в Росії венесуельське золото ніколи не зберігалося. Однак, за даними агентства Bloomberg, російський літак дійсно буде брати участь у перевезеннях.

За даними агентства Reuters, до відправлення в ОАЕ готові 15 тонн золота, а всього уряд Ніколаса Мадуро планує продати 29 тонн. Ринкова вартість такого обсягу золота – близько 1,2 мільярда доларів.

Радник президента США з національної безпеки Джон Болтон пообіцяв санкції для всіх його покупців.

Для уряду Мадуро продаж золота – одна з небагатьох можливостей поповнити свій бюджет.

Головним джерелом надходження валюти в країну була нафтова державна компанія PDVSA. 29 січня її внесли до списку санкцій Мінфіну США.

31 січня агентство Reuters повідомило, що від закупівлі венесуельської нафти відмовилися європейські трейдери, побоюючись вторинних санкцій.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: