fbpx
Сьогодні
13:15 29 Січ 2019

В Італії знизили пенсійний вік і почнуть виплачувати 780 євро на місяць безробітним

В Італії було знижено пенсійний вік на 5 років та запроваджено соціальну допомогу біднякам і безробітним.

Такий закон підписав президент країни Серджо Маттарелла.

За новим законом, в якості експерименту протягом 3-х років, італійські пенсіонери зможуть виходити на заслужений відпочинок у віці 62 років, за наявності стажу 38 років.

Закон вступить в силу 1 квітня цього року, і вже частина італійців, які мають необхідний стаж, зможуть залишити свої робочі місця.

Для цього потрібно, щоб 62 роки людині виповнилося не менше ніж за три місяці до прийняття документа.

Працівникам державного сектора можливість піти на пенсію на п'ять років раніше буде надана, якщо 62 роки виповнилося за шість місяців до вступу закону в силу.

Відповідно, ті, у кого день народження відзначається після прийняття закону, виходять на пенсію на кілька місяців пізніше, незважаючи на наявний стаж.

Крім того, закон містить розділи, що стосуються малозабезпечених і безробітних, що шукають роботу. Їм буде виплачуватися соціальна допомога від 780 євро на місяць.

Однак при наданні неправдивих даних соціальним службам передбачена кримінальна відповідальність.

За словами віце-прем'єра, міністра праці та соціальної політики Луїджі ді Майо, цей закон є першим кроком до побудови в Італії "країни загального благоденства".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: