fbpx
Сьогодні
13:12 29 Січ 2019

Символічні $3 млрд. Став відомий держборг Венесуели перед РФ

Росія погодилася реструктуризувати борг Венесуели на $ 3,15 млрд. При цьому в найближчі шість років Москва на виплати, схоже, особливо не розраховує – борг країни тільки за облігаціями перевищує $ 60 млрд.

Росія і Венесуела підписали 15 листопада міжурядовий протокол, який передбачає реструктуризацію заборгованості Венесуели перед Росією, йдеться в офіційному повідомленні Мінфіну РФ, повідомляють російські ЗМІ.

Сума консолідованого боргу Венесуели склала $3,15 млрд, а новий графік погашення заборгованості передбачає платежі протягом 10 років, обсяг яких в перші шість мінімальний.

Раніше російські ЗМІ з посиланням на джерела в дипломатичних колах повідомили, що венесуельські міністри фінансів і сільського господарства Симон Серпа і Уільмар Кастро Сотельдо прибули до Москви для обговорення деталей та підписання узгодженої раніше угоди про реструктуризацію боргу Венесуели перед Росією.

Про готовність Москви дати Каракасу відстрочку з виплати боргу раніше заявив міністр фінансів РФ. Він пояснив, що на першому етапі Венесуелі будуть запропоновані пільгові умови з невеликою сумою погашення, а основна частина платежів буде перенесена на другий етап.

Окрім цього, венесуельська держкомпанія PDVSA винна російській державній «Роснефти», за різними підрахунками, близько $6 млрд, виданих в якості авансу за поставку нафти і нафтопродуктів.

Назвати точну суму загального зовнішнього боргу Венесуели зараз непросто. WSJ раніше відзначала, що за різними оцінками він може становити від $100 млрд до $150 млрд. Одним з найбільших кредиторів Венесуели є Китай, якому Венесуела, за деякими оцінками, повинна $23 млрд.

Standard & Poor's і Fitch вже знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента до рівня «обмеженого дефолту».

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: