fbpx
Сьогодні
Фото 10:38 19 Січ 2019

У Москві провели пікети за звільнення українських політв'язнів

У столиці РФ Москві 18 січня активісти російської ініціативи Стратегія-18 провели одиночні пікети на підтримку українських політв'язнів Кремля і з вимогою їх звільнення.

Про це повідомляє Крим.Реаліі.

"Ми провели серію пікетів за звільнення в'язнів "списку Сенцова", за звільнення полонених українських моряків і журналістів, а також в'язнів "справи Веджіє Кашка", яких тюремники намагаються угробити без найменшого збентеження. У Москві також не перший день йдуть пікети на захист Едему Бекирова. Ольга Мазурова, активістка і лікар за професією, вимагає звільнити невинну людину, поки він живий", – розповіла учасниця акції Віра Лаврешіна.

Вона також повідомила, що до місця їх пікету підходили "незвичайні провокатори в формених куртках з написом щодо запобігання правопорушень".

Стратегия -18.18.01.2019. Москва

Posted by Ольгицца Вишневецька on Friday, January 18, 2019

Російські активісти з Санкт-Петербурга і Москви об'єдналися в безстрокову акцію Стратегія-18, названу на честь дня депортації кримських татар 18 травня 1944 року.

Щомісяця 18 числа активісти виходять на вулиці міста з метою розповісти про ситуацію в окупованому Криму, інформувати російське суспільство про факти порушення прав і свобод людини.

Стратегия -18.18.01.2019. МоскваВидео с Елена Санникова

Posted by Ольгицца Вишневецька on Friday, January 18, 2019

За даними правозахисників, понад 60 громадян України позбавлені волі за політичними мотивами на території Росії і окупованому нею Криму.

Міністерство закордонних справ України направило вже близько 300 нот до Росії із вимогою звільнити українців, які там знаходяться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: