fbpx
Сьогодні
Відео 15:07 13 Січ 2019

Мовний скандал у потязі: військового відмовилися обслуговувати українською

Соцмережі активно обговорюють інцидент, що виник у потягу "Миколаїв – Івано-Франківськ", де військовослужбовець ЗСУ вимагав притягнути до відповідальності співробітницю потяга, що відмовилась обслуговувати його державною мовою.

Подробиці розповідає УНІАН.

Відео інциденту було размщенено в Facebook. На ньому військовослужбовець скаржиться начальнику потяга на співробітницю вагона-ресторану.

"У вас в ресторані працює співробітник, який зовсім не володіє державною мовою. Я її попросив, щоб вона пропонувала свої товари українською мовою, а вона каже, що "У них в Николаеве все так говорят", – зазначив пасажир.

Він також затребував у керівництва назвати ім'я та прізвище співробітниці.

Військовий має намір домогтися її звільнення.

"У мене таке враження, що мене в ГУЛАГ везуть, це ж мороз по шкірі", – зазначив він у відео.

https://www.facebook.com/Mova.Online/videos/1573778146058259/

Скандальне відео, опубліковане в п'ятницю, 11 січня 2019 року, активно обговорюють користувачі Facebook. Воно зібрало вже майже 60 тисяч переглядів.

"Коли в Україні почнуть звільняти з роботи з формуліровкою "Не відповідальність займаній посаді" і особливо з "хлібних" посад всіх хто не володіє, або не використовує належним чином державну мову під час виконання своїх посадових обов"язків, от тоді ми побачимо якісь зміни в належному напрямку!", – зазначає, зокрема, один з дописувачів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: