fbpx
Сьогодні
14:48 10 Січ 2019

МВФ візьметься за велику приватизацію в Україні

Фонд державного майна та Міжнародний валютний фонд домовились спільно вирішити проблему приватизації в Україні.

Про це повідомив голова Фонду держмайна Віталій Трубаров.

Зазначається, що мова йде про судовий процес, який почала компанія, яка програла конкурс на інвестиційного радника приватизації.

Через затягування суду, великі державні компанії, які мали приватизувати ще наприкінці 2018 року, досі не розпочали підготовку до продажу.

"Що ми маємо сьогодні: відібрані на конкурсі 5 місяців тому консорціуми інвестиційних радників не можуть розпочати безпосередню підготовку через нікчемні судові позови. Фактично з квітня місяця минулого року простоює ОПЗ, а інвестиційний радник Pericles Global Advisory не може розпочати процес підготовки до приватизації", — повідомив Трубаров.

Мова йде про компанію "Грант Торнтон", яка 29 листопада 2018 року програла конкурс і до сьогодні зриває судові засідання чим також зриває сам процес приватизації.

Обрання інвестиційних радників є одним з етапів проведення приватизації великих державних компаній, що відбувається за новим законодавством України.

Зокрема, серед обов'язків інвестиційних радників проведення підготовки конкретного об'єкта приватизації до продажу.

Нагадаємо, що 10 травня 2018 року Кабінет міністрів затвердив перелік об'єктів великої приватизації.

Зокрема, до нього увійшли Центренерго, Одеський припортовий завод, Сумихімпром (приватизація яких завершиться за правилами попереднього закону про приватизацію), Об'єднана гірничо-хімічну компанія, Завод Електроважмаш, Аграрний фонд, Державна продовольча зернова корпорація України та інші підприємства.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: