fbpx
Сьогодні
Фото 17:21 10 Січ 2019

Архітектори показали проект реконструкції Літнього театру в Одесі

В Одеській міській адміністрації команда волонтерів презентувала передпроектну пропозицію облаштування Літнього театру, що в Міському саду.

Про це повідомляє Культурометр.

Проект, розроблений архітекторами-волонтерами Аркадієм Шупляковим, Олегом Агафоновим та Олександром Гусаревим, – альтернатива пропозиції перетворити Літній театр на комерційну зону.

Згідно з комерційним проектом, який запропонував учасник КВН Дмитро Шпинарьов, замість Літнього театру мають побудувати залу на 1300 місць, фудкорти і ресторани. Територія буде вільною для відвідування лише в певний час. Як зазначає видання, цей варіант підтримують міська влада та компанія «Солінг», яка орендує земельну ділянку з 2016 року.

Волонтери пропонують викупити територію в фірми та передати у муніципальну власність.

Під час розробки проекту вони опитали містян і виявили, що 89% респондентів проти забудови, 86% вважають, що територія має перебувати у муніципальній власності, а 73% вважають Літній театр частиною Міського саду. Незгода одеситів із планами забудовника часом преростала у запеклі сутички, про які писали місцеві ЗМІ.

Згідно з волонтерським проектом, Літній театр має лишатися безбар'єрною парковою зоною з вільним входом, без капітальних споруд.

Архітектори прагнули поєднати відкриті зони для прогулянок та місця для усамітнення.

Автори пропонують збільшити кількість дерев і встановити легкі пересувні меблі.

У центральній частині можна буде проводити ярмарки, фестивалі, заняття йогою тощо.

У лівій частині пропонують облаштувати невеликий амфітеатр.

Автори проекту передбачили зони для пікніків і барбекю – адже за їхніми спостереженнями, одесити полюбляють приходити до Літнього театру з їжею.

Для відпочинку на траві облаштують газони і шезлонги.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: