fbpx
Сьогодні
08:54 08 Січ 2019

Юристи Трампа вивчають можливість введення надзвичайного стану в США

Фото Reuters

Юридичні радники Білого дому вивчають механізми введення надзвичайного стану на території США через  ситуацією на південному кордоні.

Про це повідомив віце-президент США Майк Пенс, передає CNN.

"Віце-президент Майк Пенс заявив, що радники Білого дому вивчають повноваження президента щодо оголошення надзвичайної ситуації на національному рівні для того, щоб отримати фінансування прикордонної безпеки", – зазначається в повідомленні.

Мова йде про так звану стіну на кордоні з Мексикою – одну з передвиборчих обіцянок Дональда Трампа – яку демократи не дають реалізувати в Конгресі не голосуючи за фінансування її будівництва.

При цьому видання зазначає, що президент Трамп неодноразово згадував про можливість отримати доступ до фондів, які виділяються у випадках надзвичайної ситуації в країні, для реалізації його передвиборчої обіцянки.

На прохання роз'яснити, наскільки глибоко юристи Білого дому вивчають можливість оголошення надзвичайного стану, Пенс зауважив, що вони розглянули певні моменти, однак адміністрація вважає за краще розв'язати проблему фінансування прикордонної безпеки через Конгрес.

"Я знаю тільки те, що вони розглядають це, і президент обмірковує (таку можливість – ред.)", – зазначив Пенс журналістам.

Він також зазначив, що немає причин вважати, що компроміс не може бути знайдений у цій ситуації.

Конгрес відмовив президенту Трампу виділити понад $5 млрд у бюджеті 2019 року на реалізацію його обіцянок щодо побудови нову стіну на кордоні з Мексикою. Це спричинило частковий урядовий "шатдаун", тобто припинення фінансування частини урядових установ, що триває вже 17 днів у Сполучених Штатах.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: