fbpx
Сьогодні
11:09 08 Січ 2019

Від "бурштиняка" до "Укрньяка": українцям пропонують проголосувати за нову назву коньяку

Згідно з Угодою про асоціацію з ЄС, Україна до 2026 року має відмовитися від використання назви "коньяк" для вітчизняної продукції.

Про це повідомляє є проект "Географічні зазначення в Україні" у Facebook.

"Відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС, Україна зобов'язалася з 2026 року відмовитися від використання захищеного географічного зазначення "коньяк" для продукту вітчизняного виробництва. На вашу думку, яке з наведених нижче слів може замінити назву "коньяк"?" – йдеться на сторінці опитування.

До голосування запропоновано 32 варіанти назви. Серед них є:

  • "Гайстер" – одна з назв лелеки, яка асоціюється з відомим молдовським бренді "Белый аист";
  • "Каннук" – назва, утворена з перших літер слів "кращий алкогольний національний напій" українських коньячистів" – за звучанням близьке до слова "коньяк";
  • "Брунат" – асоціація з кольором напою;
  • "Бурштин", або "Бурштинок", "Бурштиняк" – асоціація з кольором напою та зі схожими передумовами постання: дерево, сонце, тривалий час;
  • "Укрньяк" або "Украньяк" та інші.

Організатори проекту наголошують, що в пошуку нової назви для українського коньяку взяли участь представники виробників, торговельних мереж, ресторанного бізнесу, а також влада, профільні асоціації, освітяни й науковці, маркетологи, сомельє і навіть філологи.

"Під час обговорень, серед критеріїв нової назви найчастіше називалися унікальність, автентичність, милозвучність (зокрема й іншими мовами), але при цьому простота й запам'ятовуваність. Загалом у процесі роботи було запропоновано понад півтори сотні робочих версій нової назви. Ми склали список із тих, які здобули найбільшу підтримку у фокус-групах, і зараз виносимо їх на громадське голосування", – йдеться у повідомленні.

Проголосувати за нову назву міцного напою можна за посиланням.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: