fbpx
Сьогодні
13:52 03 Січ 2019

Японські вчені винайшли дешевий спосіб, як перетворити тепло на електрику

Дослідники розробили недорогий генератор, який перетворює тепло на електроенергію.

Про це пише Advanced Materials Technologies.

Створений термоелектричний генератор досить дешевий і водночас великомасштабний, гнучкий та має високу механічну надійність.

Термоелектричне перетворення є одним з найбільш привабливих методів перетворення низькотемпературного (150° C або нижче) тепла в електроенергію.

Однак широкого поширення цієї технології перешкоджала відсутність відповідних технологій упаковки для модулів термоелектричної генерації, які можуть працювати в діапазоні 100-150 ° C.

Крім того, вартість виробництва модулів для вироблення електроенергії при кімнатній температурі була високою, до цього часу.

У цьому дослідженні вчені з Університету Осаки розробили дешевий метод виробництва модулів термоелектричної генерації, зберігаючи при цьому ефективність перетворення.

Вони встановили невеликі термоелектричні напівпровідникові мікросхеми на гнучкій підкладці і змогли домогтися надійної і стабільної зчіпки електричних контактів.

Вони назвали свій винахід FlexTEG. Унікальною особливістю їхнього модуля є паралельна інтеграція електродів, яка дозволяла згинати модуль в будь-якому напрямку.

Паралельне вирівнювання електродів зменшило механічне навантаження на окремі термоелектричні напівпровідникові мікросхеми, поліпшивши тим самим загальну механічну надійність модуля.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: