fbpx
Сьогодні
11:27 28 Гру 2018

Трамп під час візиту до Іраку розсекретив позиції спецназу США

Президент США Дональд Трамп під час раптового візиту на американську базу в Іраку, ненавмисно розсекретив команду спецназівців ВМС США, відомих як "морські котики".

Про це повідомляє AFP.

Після візиту на авіабазу Айн-аль-Асад в провінції Анбар на заході Іраку Трамп оприлюднив на своїй сторінці в Twitter відео з бійцями спецпідрозділу, яким тисне руки і підписує пам'ятні подарунки.

На одному з кадрів Трамп зображений з групою військовослужбовців, підрозділу спеціального призначення SEAL Team Five.

Як правило, місцезнаходження підрозділів сил спеціальних операцій США засекречено. А фото бійців елітних груп ретушують.

Видання зазначає, що президент США, будучи головнокомандувачем, володіє широкими повноваженнями щодо розсекречення інформації, тому його твіт, ймовірно, не суперечить правилам. Проте деякі спостерігачі вважають це порушенням заходів забезпечення секретності операцій.

Нагадаємо, що 26 грудня президент США разом з дружиною здійснили неоголошений візит на американську авіабазу Айн-аль-Асад на заході Іраку, під час якого, зокрема, запевнив, що США не виводитимуть війська з Іраку та не мають наміру виконувати функцію "світового жандарма".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: