fbpx
Сьогодні
12:09 28 Гру 2018

Більшість українців вважають, що ситуація в країні стала значно гіршою, - опитування

Переважна більшість громадян – 67% відзначають погіршення становища в Україні у більшості сфер життя.

Про це йдеться в опитуванні проведеному фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва.

Як і рік тому, більшість громадян вважає, що у більшості сфер життя становище в Україні за поточний рік істотно погіршилося.

Найбільш негативні зміни сталися: у рівні цін та тарифів – тут погіршення зазначили 85% населення, в економічному становищі України (68%), рівні стабільності (67%), ставленні громадян до влади (65%), упевненості громадян у завтрашньому дні (65%), соціальному захисті (60,5%).

Також були відзначені погіршення у рівні добробуту родини (59%), оплаті праці (58%), пенсійному забезпеченні (56%), ситуації зі злочинністю (52%), охороною здоров'я (57%), у ставленні влади до громадян (59%).

Окрім того, переважно погіршення ситуації було зазначене у дотриманні законності державними службовцями (44%), освіті (39%), пенсійному забезпеченні (39%).

Переважно нічого не змінилося у таких сферах, як становище україномовного населення (62%), становище російськомовного населення (60%), становище релігійних та етнічних меншин (57,5%), рівень свободи слова (43%), рівень демократії (40%), міжнаціональні стосунки (40%).

Розділилися думки щодо стану прав людини (41,5% вважають, що ситуація не змінилася, а 39% – що змінилася на гірше), а також міжнародного іміджу України (32% вважають, що він змінився на краще, 28% – на гірше, а 21% впевнені, що нічого не змінилося).

Єдиною сферою, де громадяни відзначили поліпшення ситуації, є обороноздатність країни – зміни на краще позначили 41% населення (на гірше – 24,5%).

У цілому ситуація в країні, на думку 67% населення, змінилася на гірше (у 2017 році – 69%, у 2016 році – 73%).

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: