fbpx
Сьогодні
12:25 25 Гру 2018

Майже анексія: ЗМІ розповіли про серйозні плани Москви щодо союзного договору з Білоруссю

Очікуються доволі жорсткі переговори між лідерами Білорусі та Росії 25 грудня щодо союзного договору між країнами.

Про це пише російський "Коммерсант".

Незважаючи на "позицію утриманця" Мінськом, Москва має намір погоджувати допомогу республіці з виконанням інтеграційних домовленостей.

"Лукашенко хоче підходити до союзному договору вибірково. І по суті, продовжувати утриманську модель поведінки, не несучи ніяких соціальних і політичних витрат, які при більш глибокій інтеграції об'єктивно неминучі", – заявив "Комерсанту" високопоставлений співрозмовник в уряді Росії.

Союзний договорів, виконання якого РФ вимагає від Білорусі, передбачає створення єдиного емісійного центру (спільна валюта), спільної митної служби, суду та рахункової палати.

Більше того, видання пише, Росія "має плани ще далі просунутися в союзному договорі, і плани серйозні".

Для початку Москва проведе інвентаризацію щодо того, які з домовленостей були виконані, а які ні.

Після зустрічі перших осіб країн стане ясно, наскільки жорстко РФ має намір обумовлювати надання Білорусі пільг щодо нафти і газу прискоренням інтеграції двох країн, резюмує видання.

Нагадаємо, Олександр Лукашенко 25 грудня відвідає з візитом Москву, де відбудуться його переговори з президентом Росії Володимиром Путіним за участю членів урядів двох держав.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: