fbpx
Сьогодні
Еко 18:38 21 Гру 2018

Найбільша мережа супермаркетів АТБ тестує перехід на еко-пакети

Оновлений (так званий «гранітний») магазин мережі «АТБ-Маркет»

Компанія «АТБ-Маркет», яка володіє мережею магазинів формату «дискаунтер» в Україні та є лідером за кількістю торгових точок, планує перейти на пакети з біорозкладною добавкою.

Про це виданню «Рубрика» повідомили у прес-службі компанії.

Експериментальний проект проходить прямо зараз, але стосується тільки оновлених (так званих «гранітних» магазинів). Заміна звичайних поліетиленових пакетів на пакети з біорозкладною добавкою почалася в грудні 2018 року, тестування триватиме до кінця лютого 2019-го року.

За результатами експерименту і після аналізу експлуатаційних можливостей пакетів з біорозкладною добавкою, компанія прийме рішення про його впровадження у всі магазини торгової мережі «АТБ».

У компанії також пояснили екологічність нових пакетів. Спеціальна добавка d2w™ впливає на вуглеродні з'єднання полімеру, в результаті чого через певний тимчасовий проміжок вони руйнуються, активізуючи розщеплення полімеру. Виріб з нього стає хрупким і швидко розпадається на дрібні хлоп'яки. Процес розкладання полімеру викликає будь-яку комбінацію високої температури, світла і тиску, що діють як каталізатори і визначаючі швидкість і, відповідно, час розкладання.

У компанії наголошують, що щоденні покупки в «АТБ» роблять більше 3,5 мільйонів українців.

Нові пакети мережі «АТБ-Маркет» з біорозкладною добавкою. Фото надане прес-службою корпорації

Нові пакети мережі «АТБ-Маркет» з біорозкладною добавкою. Фото надане прес-службою корпорації

Крім того, в соціальних мережах з'явилося фото тканинної «еко-сумки», маркованої логотипом «АТБ» і надписом «Нас торбує довкілля». Прес-служба корпорації підтвердила, що такі сумки вже дійсно в продажі, і є складовою цілої еко-«лінійки». Але впровадження тканинних сумок – на даний момент теж експеримент, який триватиме до 1 січня 2018-го року. Після цього буде прийнято рішення, чи залишаться вони у продажі.

Тканинна еко-сумка мережі «АТБ-Маркет»

Тканинна еко-сумка мережі «АТБ-Маркет». Фото з соціальних мереж

На сьогодні торгова мережа «АТБ» продовжує утримувати лідерські позиції серед українських ритейлерів. З початку 2018 року компанією було відкрито 69 магазинів, з них 30 – в західному, 13 – в південному регіонах країни.

За даними Державної фінансової служби, в цьому році компанія «АТБ-Маркет» є лідером ТОП-10 найбільших платників податків оптової та роздрібної торгівлі. За підсумками 10 місяців 2018 року загальна сума платежів склала 7,6 млрд. За 10 місяців поточного року було створено більше 5 тисяч нових робочих місць, повідомляють у компанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: