fbpx
Сьогодні
15:44 07 Гру 2018

Грібаускайте в Києві. Україна та Литва підписали Дорожню карту на 2019-2020 роки

Церемонія підписання документів відбулася після переговорів Петра Порошенка та Далі Грібаускайте у Києві.

Перед виходом до ЗМІ лідери двох держави провели зустріч тет-а-тет, на якій обговорили питання двосторонього співробітництва та спільної відсічі російської агресії, повідомляє UATV.

"Вдячний литовській стороні за рішуче засудження нещодавнього акту агресії РФ у Чорному морі поблизу Керченської протоки, коли російські окупанти вперше відкрито застосували зброю проти українських моряків. Спільна і скоординована відсіч агресії Росії на Донбасі та в Азовському морі – першочергове питання під час моєї розмови з Президентом Литви", – розповів Порошенко.

Петро Порошенко подякував Литві за рішуче засудження акту агресії РФ в Азові і додав, що вони домовилися не лише засуджувати, а і діяти проти агресії Кремля і вживати відповідних заходів.

"Атака на українських військових моряків вказує на ще одну вагому небезпеку, яку деякі воліють не помічати – будівництво Росією об'єктів у міжнародних водах. І це – ще один вагомий аргумент для негайного зупинення будівництва "Північного потоку-2", – заявив Порошенко.

Президент вкотре закликав Кремль звільнити моряків, повернути судна, розблокувати діяльність українських портів.

Також Петро Порошенко висловив подяку за вагому практичну допомогу Литви у зміцненні обороноздатності України. "А також за допомогу у медичній реабілітації українських військовослужбовців (229 військовослужбовців з 2014 року), оздоровленні та навчанні постраждалих школярів та студентів з Донбасу", – заявив Президент.

За результатами сьогоднішніх перегорів з Президентом Литви було підписано низку важливих двосторонніх документів, серед яких Дорожня карта розвитку стратегічного партнерства між Україною та Литовською Республікою на 2019-2020 роки.

"Сьогодні Україна та Литва підписали Міжурядову угоду про працевлаштування та співробітництво у сфері трудової міграції. Цей документ має на меті забезпечити належний захист прав наших громадян, які працюють у Литві та відповідно литовських громадян в Україні", – заявив Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: