fbpx
Сьогодні
Фото 12:01 05 Гру 2018

СБУ знайшла у церкві Московського патріархату матеріали з пропагандою

Співробітники Служби безпеки України виявили мережу розповсюдження агітаційних матеріалів, які спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі.

Про це передає прес-центр СБУ.

Протягом останніх днів правоохоронці провели низку обшуків у окремих приміщеннях Української православної церкви Московського патріархату та приватних будівлях представників цієї конфесії.

За результатами обшуків вилучено чимало друкованої продукції, зміст якої має ознаки розпалювання релігійної та міжконфесійної ворожнечі.

Зокрема, протягом двох діб правоохоронці вилучили 75 примірників брошури "УКРАЇНСЬКА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА: Відносини із державою. Ставлення до АТО та церковного розколу. ПИТАННЯ І ВІДПОВІДІ".

Експертиза Українського науково-дослідного інституту технічної та судової експертиз визнала, що це видання "містить пропаганду релігійної нетерпимості…ображає почуття громадян… у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями, розпалює релігійну міжконфесійну ворожнечу та ненависть".

Пропаганда УПЦ МП Пропаганда УПЦ МП

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: