fbpx
Сьогодні
10:23 30 Лис 2018

Україна заборонила в'їзд чоловікам-росіянам віком від 16 до 60 років

Україна на час воєнного стану не пропускатиме на свою територію росіян чоловічої статі віком від 16-ти до 60 років за незначним винятком.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на голову Державної прикордонної служби України Петро Цигикала.

"Обмежено в'їзд іноземців – перш за все, громадян Російської Федерації. Здійснюється непропуск громадян Російської Федерації віком від 16-ти до 60 років, осіб чоловічої статі" – заявив він.

"Що стосується громадян України – ніяких обмежень не існує", – уточнив Цигикал.

За його словами, у разі виникнення обстановки гуманітарного характеру пропуск громадян Російської Федерації буде відбуватися.

"Наприклад, на похорон и чи з якоюсь іншою гуманітарною метою, ми пропускаємо", – додав глава прикордонників.

Президент Петро Порошенко уточнив, чи це "заходи, які перешкоджають Російській Федерації формувати тут загони приватних армій, які насправді є представниками Збройних сил Російської Федерації".

"Тобто ще раз : чоловіча стать, 16-60, застосовується обмеження, крім гуманітарних випадків, які будуть чітко виписані в інструкції", – наголосив Порошенко.

"І я би посилив вимоги щодо реєстрації в областях, у яких введено воєнний стан, для громадян Російської Федерації. Пропозицію прошу внести мені протягом 24 годин", – заявив президент.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: