fbpx
Сьогодні
12:27 30 Лис 2018

Україна є третьою у світі за імпортом секонд-хенду, попереду лише Пакистан та Малайзія

Секонд-хенд складає в Україні понад половини імпорту товарів легкої промисловості.

Про це в коментарі Укрінформу заявила президент-голова правління Асоціації підприємств легкої промисловості "Укрлегпром" Тетяна Ізовіт.

"Понад 54% імпорту готової продукції легкої промисловості становлять товари секонд-хенду. Цей обсяг рівнозначний втраті щорічно 45 тисяч робочих місць у державі", – сказала Ізовіт.

За її словами, Україна минулого року зайняла третє місце у світі за обсягами імпорту секонд-хенду.

"Попереду лише Пакистан і Малайзія, а після нас в десятці – Росія, Камерун, Гватемала, Кенія, Індія, Туніс", – повідомила Ізовіт.

Як зазначила глава правління, проблема з секонд-хендом в Україні існує не один десяток років. Його якість ніхто не контролює. Крім того, часто під виглядом такого товару завозять нові речі, аби мінімізувати сплату податків і мита.

"Імпортери секонд-хенду, користуючись законодавчою можливістю безконтрольної торгівлі, вже не перше десятиріччя кажуть нам, що бідні пенсіонери не можуть собі дозволити нічого, окрім секонд-хенду. Але якщо всі платитимуть податки, то пенсіонери отримають гідні пенсії і зможуть купувати собі якісніші товари", – переконана голова правління Укрлегпрому.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: