fbpx
Сьогодні
16:11 29 Лис 2018

У Ради просять дозволити найстарішому оборонному заводу України виготовляти боєприпаси

"Укроборонпром" закликає народних депутатів підтримати законопроект, який дозволить підприємству "Шосткинський казенний завод "Зірка" знову виготовляти боєприпаси на потреби армії.

Про це йдеться на сайті концерну "Укроборонпром".

Через систематичну відсутність замовлень у довоєнні роки завод "Зірка" опинився у скрутній ситуації.

"Для її вирішення "Укроборонпром" сформував та реалізує чіткий план розвитку підприємства у векторі розширення виробництва боєприпасів для потреб Збройних Сил України", – йдеться у повідомленні.

З 2014 року там триває робота з наукових досліджень та розробки у сфері вибухових речовин, матеріалів, встановлення високоточного обладнання, створення логістичних та виробничих ланцюгів, проводяться вогневі випробування боєприпасів.

"Наразі, формується комплекс підприємств, які будуть виготовляти артилерійські снаряди. І шосткинська "Зірка" у ньому має зайняти своє важливе місце", – кажуть в концерні.

Там зазначають, що відтворити такі виробничі та кадрові умови в іншому місці України у короткостроковій перспективі – просто неможливо.

"Водночас вкрай необхідно прийняти законопроект №9032, що з вересня цього року знаходиться у Верховній Раді України. Ухвалення цього документу допоможе підприємству вибратись із боргової ями, що штучно була утворена за часів Януковича, та дасть можливість запустити виробництво", – йдеться у повідомленні.

Тому"Укроборонпром" звертається до народних депутатів з проханням допомогти боєприпасній галузі України.

Шосткинська "Зірка"- це найстаріше оборонне підприємство України, яке створили майже 250 років тому в часи Російської імперії за наказом Катерини ІІ.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: