fbpx
Сьогодні
11:56 29 Лис 2018

Німецькі автозаводи в Україні можуть зупинити роботу через "євробляхерів"

Блокування кордонів з країнами ЄС власниками авто на єврономерах загрожує збитками німецьким компаніям, заводи яких працюють в Україні.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"На кордонах з Польщею і Словаччиною вже декілька днів стоять десятки вантажівок із компонентами і готовою продукцією. Їх, так само як і інший транспорт, не пропускають власники нерозмитнених автомобілів з іноземною реєстрацією, які не хочуть сплачувати мито, – так звані "євробляхери", – пише видання.

Найбільше збитків від блокування кордону зазнають підприємства, які завозять з країн ЄС компоненти, частково або повністю збирають їх в Україні та експортують назад в країни Євросоюзу певні види продукції.

За словами директора української дочки німецько-японської компанії Sumitomo Electric Bordnetze SE Олександра Шлампа, зараз на кордоні стоїть близько 12 машин компанії.

"Нам загрожують великі штрафи, якщо ми вчасно не поставимо продукцію до Німеччини. Адже Україна не оголосила надзвичайний стан, жодного офіційного форс-мажору немає", – зазначив Шламп.

Якщо заблоковані на кордоні компоненти не вдасться повністю завезти протягом кількох наступних днів, виробництво на заводах доведеться зупинити.

При чому про подібні проблеми повідомляють й інші представники німецького автобізнесу в Україні.

Технічний директор Kromberg&Schubert Славомір Качмарек каже, що ситуація може бути критичною вже за кілька днів.

"Порівняно з іншими, нам ще пощастило із хорошими запасами компонентів. Але якщо за два дні нічого не зміниться, ситуація буде дуже критичною", – констатував Качмарек.

За його словами, ситуація з виїздом вантажівок з України дещо краща, тоді як в Україну завезти нічого не вдається.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: