fbpx
Сьогодні
Фото 20:32 25 Лис 2018

Українець створив еко-чіпси, які не шкодять здоров’ю

Мешканець села Булавинівка(Луганської області) Андрій Жуков організував виробництво еко-чіпсів, які не шкодять здоров'ю.

Висушені в особливий спосіб яблука, сливи, інші фрукти та овочі селянин спочатку готував включно для своїх дітей, аби скоротити вживання шкідливих та солодких продуктів, передає news.agro-center.com.ua. 

Згодом смаколиками все частіше ласували друзі та знайомі, позитивні відгуки яких дали зрозуміти Андрію Жукову, що домашнє захоплення можна перетворити у бізнес.

«Ми побачили, що на ринку це можна продати, – згадує він. – Тоді я подав першу заявку і отримав грант — невелику сушильну машину».

Вдруге селянин виборов ґрант на вирощування малини. «Ми маємо невикористаний ресурс землі, – пояснює Андрій Жуков. – Багато людей у нашому селі віддають фермерам свої ділянки у півгектара під зернові, соняшник і заробляють зовсім небагато – краще вирощувати і переробляти самому: робити продукт з більшою доданою вартістю».

Сьогодні Андрій Жуков шукає шляхи експорту своєї продукції. Наразі веде переговори з покупцем із Прибалтики, якому вже навіть надіслав пробну партію еко-чіпсів.

Підприємець розуміє, що якщо вдасться налагодити експорт, то потрібно буде збільшувати об'єми виробництва. Одним з варіантів розширення Андрій Жуков бачить створення кооперативів у рідному селі. «Вже є мінімуму чотири сім'ї, які готові приєднатися до виробництва еко-чіпсів, – говорить він. – Зараз плануємо, що кожна родина садитиме навесні, аби виростити різні овочі на своїх ділянках: треба не просто продати помідори, а виростити і здати на переробку красивий і якісний товар».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: