fbpx
Сьогодні
13:43 25 Лис 2018

Перейшли межу: МЗС України відреагувало на агресію прикордонників РФ в Азовському морі

Міністерство закордонних справ України засудило збройну провокацію Росії у районі Керченської протоки, у результаті якої під час проходу 25 листопада було пошкоджено буксир ВМС ЗС України.

Як повідомили у дипломатичному відомстві, дії російських прикордонників у Чорному та Азовському морях "перейшли межу і стали вже агресивними".

"Кораблі РФ у порушення свободи навігації неправомірно застосували силу по відношенню до кораблів ВМС ЗС України. Ми розцінюємо такі агресивні дії як порушення норм Статуту ООН, Конвенції ООН з морського права", – заявили у МЗС.

У відомстві наголосили, що агресивні дії Росії не залишаться без дипломатичної відповіді з боку української сторони та закликали міжнародне співтовариство відреагувати на інцидент, який "несе в собі загрозу безпеці всіх держав Чорноморського регіону".

Нагадаємо, що вранці 25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС ЗС України під час їхнього переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Зокрема, прикордонний корабель РФ здійснив таран рейдового буксиру.

У Федеральній службі безпеки РФ звинуватили українську сторону в "небезпечних маневрах" під час заходу в "закриту акваторію територіального моря РФ".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: