fbpx
Сьогодні
15:16 22 Лис 2018

Верховна Рада запровадила нову класифікацію кримінальних правопорушень

Фото 5 канал

Верховна Рада прийняла закон № 7279-д, яким запроваджено нову класифікацію кримінальних правопорушень.

За відповідне рішення проголосували 239 народних депутатів.

Документ змінює термінологію в Кримінальному кодексі. Поняття "злочин" раніше використовувалося як узагальнююче, згідно з нововведеннями, тепер буде застосовуватися поняття "кримінальні правопорушення".

Законопроект визначає принципи і критерії розмежування кримінальних проступків. Кваліфікацію кримінальних правопорушень змінено на кримінальні проступки, нетяжкі, тяжкі та особливо тяжкі.

Заступник глави Нацполіції Вадим Троян пояснив, що закон розвантажить слідчих поліції і дозволить їм зосередитися на розкритті тяжких та особливо тяжких злочинів.

"До кримінальних проступків пропонується віднести такі поширені злочини, як некваліфіковані крадіжки, шахрайство, незаконні дії з наркотичними засобами без мети збуту, хуліганство", – уточнив він.

Проводити розслідування кримінальних проступків будуть дізнавачі (посадові особи підрозділу дізнання органу Нацполіції).

Розслідування кримінальних проступків буде проводитися у формі дізнання зі спрощенням процедури, включно зі скороченям термінів – не більш ніж 72 годин з моменту повідомлення особі про підозру або затримання, або в інших випадках на термін в термін до одного місяця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: