fbpx
Сьогодні
11:10 12 Лис 2018

"Майже рекорд Гіннеса": журналіст помітив явну фальсифікацію на "виборах" в ОРДЛО

Окупанти допустили дуже грубі фальсифікації офіційної явки під час так званих виборів на окупованому Донбасі.

Про це пише журналіст Микита Сініцин для 112 каналу.

"Візьмемо, наприклад, "вибори" в "ДНР" 11 листопада. Як написано на сайті "ЦВК ДНР", загальна явка виборців на псевдовиборах склала 80%, за словами голови "ЦВК ДНР" Ольги Полякової проголосували понад 1,6 млн осіб", – пише він.

Тобто, загальна кількість виборців в "ДНР" має складати 2 млн людей.

"Йдемо далі – все, за даними "Держстату ДНР", у "Народній Республіці" проживають 2,3 млн осіб (на 1 жовтня), виходить, що приблизно 87% з них – 2 мільйони, мають право голосу", – продовжує журналіст.

Далі, у тій же окупованій Горлівці за даними "ДНР" живуть 261 тисяча осіб, з яких 227 тисяч є виборцями.

"А тепер хід конем – в Горлівці всього 45 виборчих дільниць, в 2012-му їх було 140, до речі, але вирішили зменшити для створення картинки черг на виборах "ДНР". 174 тис "тих, хто проголосував" горловчан ділимо на 45 ділянок – виходить, на кожному з них проголосували 3866 чоловік. При 12 годинах роботи виборчих дільниць у середньому на годину 1 ділянка мала обслуговувати 322 виборця", – пише журналіст

Тобто, за офіційної явки, яку вказують бойовики і з урахуванням реальної кількості виборчих дільниць на голосування 1 виборця відводиться не більше 11,18 секунди.

"Тепер беремо все "ДНР": на території "народної республіки" створено 408 виборчих дільниць, на яких проголосували 1,6 млн осіб, тобто в день виборів кожен в середньому обслужив 3921 людини або 326 осіб на годину – 11,04 секунди на кожного", – зазначає журналіст.

Як він далі зазначив уже в себе на Facebook: "це рекорд гідний книги рекордів Гіннеса – світовий рекорд з брехні".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: