fbpx
Сьогодні
18:27 04 Лис 2018

"Черговий інформаційний вкид": в УПЦ КП різко відповіли на нові вигадки Москви

У Київському патріархаті відреагували на нову заяву Російської православної церкви щодо створення Єдиної помісної церкви в Україні.

Твердження РПЦ про те, що Філарет і Макарій начебто не зможуть претендувати на главу УПЦ, там назвали "черговим інформаційним вкидом".

Про це повідомив архієпископ УПЦ Київського патріархату Євстратій Зоря.

Представники Московського патріархату вважають, нібито глави УПЦ Київського патріархату Філарет і Української автокефальної православної церкви Макарій не зможуть взяти участь у виборах на главу новоствореної Української автокефальної церкви.

Натомість Євстратій Зоря наголошує, що жодної такої заборони на участь Патріарха Філарета у виборах глави нової Української православної церкви з будь-якого боку бути не може.

Явна мета – ускладнити ситуацію, посіяти суперечки, перешкодити процесу, що зараз підходить до успішного завершення,
– зазначив він.

Зоря додав, що процес підготовки до Об'єднавчого Собору триває.

"Бути кандидатом чи ні, тобто погодитися прийняти висунення чи відмовитися – особисте канонічне та статутне право Патріарха Філарета", – зауважив архієпископ.

Він також підкреслив, що виборчий процес і висунення кандидатур відбуваються лише на Соборі.

Немає жодних підстав вважати, що цього разу буде інакше. Москва хотіла би перешкодити йому в цій справі, спонукати до помилкових рішень – тож і сіє сумніви, поширює чутки,
– додав Зоря.

За його словами, варто довіряти лише офіційним заявам щодо процесу, які поширюються від Вселенського Патріархату та Патріарха Варфоломія, чи від Київського Патріархату і Патріарха Філарета, а також від повноважних представників президента України і від нього особисто.

Щодо чергового московського інформаційного вкиданняПротягом років та десятиліть Московський Патріархат боровся проти…

Posted by Євстратій Зоря on Sunday, November 4, 2018

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: