fbpx
Сьогодні
11:54 21 Жов 2018

Марш за другий референдум щодо Brexit зібрав у Лондоні 700 тисяч людей

На протест у центрі Лондона з вимогою провести другий референдум щодо виходу Великобританії з ЄС прийшли 700 тис. осіб.

Про це повідомляє Sky News.

"Організатори заявили, що в суботу на столичних вулицях пройшлися близько 700 тис. осіб, а деякі протестувальники заявили, що марш перетворився на хаос", – йдеться в повідомленні.

Перед мітингувальниками виступили політики, серед яких мер Лондона, і знаменитості, зокрема телеведучі і актор з "Володаря кілець" Енді Серкіс.

Організатори протесту, ініціатива People's Vote, хочуть, аби народ мав право висловитись щодо фінальної угоди з ЄС про вихід Британії з блоку – підтримати її або ж відхилити. Вони кажуть, що з 2016 року, коли британці на референдумі проголосували за Brexit, багато фактів про фінансові втрати і складність процесу стали відомі широкому загалу і це змінило позицію британців.

Тисячі людей приїхали з різних куточків Британії, аби взяти участь в протесті.

Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей раніше виключила можливість проведення ще одного Brexit-референдуму. Водночас демонстрацію підтримують депутати усіх найбільших партій британського парламенту.

Велика Британія повинна вийти з ЄС 29 березня 2019 року. За це рішення на референдумі два роки тому проголосували 52% британців, що прийшли на дільниці. Лондон та Брюссель наразі не досягли фінальної угоди про Brexit.

За даними останніх соціологічних опитувань, якби другий референдум відбувся, більшість британців проголосували б за те, аби залишитися у складі Європейського союзу.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: