fbpx
Сьогодні
19:41 17 Жов 2018

Справа Гандзюк: суд над безпосереднім нападником на активістку перенесли

Судове засідання з обрання міри запобіжного заходу для підозрюваного у нападі на Катерину Гандзюк Микиті Грабчуку відклали через неналежно підготовлені матеріали клопотання.

Суддя відзначив, що сторінки клопотання не пронумеровані, тому надав час прокуророві і слідчому підготувати документи належним чином, повідомляє Insider.

Микита Грабчук, позивний "Мураха", є безпосереднім виконавцем нападу на радницю Херсонського міського голови, громадську активістку Катерину Гандзюк. Саме він вилив на дівчину літр сірчаної кислоти, внаслідок чого вона отримала 40% хімічних опіків.

За матеріалами слідства, у липні Грабчук приїхав до міста Олешки поблизу Херсона на запрошення Сергія Торбіна. Потім разом з трьома іншими підозрюваними отримав від того ж Торбіна пропозицію вчинити замах на Катерину Гандзюк за 2000$ га чотирьох. Саме "Мураха" як найшвидший з усіх підозрюваних є безпосереднім виконавцем злочину.

У день затримання Грабчук зустрічався з Торбіним, щоб обговорити подальші дії, оскільки отримав дзвінок про те, що у Херсоні побачили вертоліт, який нібито розшукує нападників на Гандзюк.

Адвокат підозрюваного просив долучити до справи довідку те, що "Мураха" має хворобу нирок, проте прокурор відхилив матеріали як такі, що не відповідають вимогам документів.

Сам підозрюваний свою вину визнав повністю, обіцяє співпрацювати зі слідством.

Судове засідання продовжиться завтра, проте точний час суддя Дмитро Гонтар не назвав.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: