fbpx
Сьогодні
16:01 16 Жов 2018

Власний замок, картини Далі, Rolls Royce: у Франції затримали українського високопосадовця, - Європол

В Бургундії був затриманий за підозрою в корупції український високопосадовець, який жив там у статусі біженця на широку ногу.

Про це повідомляє Європол.

"5 жовтня французька жандармерія при активній підтримці Європолу заарештувала в Бургундії поблизу Діжона високопоставленого біженця з України, який жив у Франції і жив на широку ногу", – йдеться у повідомленні.

Його підозрюють у тому, що він стоїть за випадками міжнародного шахрайства і відмивання грошей.

Суд арештував 4,6 млн євро, старовинний Rolls Royce Phantom, три картини Сальвадора Далі та власний замок українця.

Раніше в січні французька жандармерія почала розслідування передбачуваних підозрілих операцій, пов'язаних із закупівлею замку, купленого за 3 мільйони євро люксембурзькою компанією, основним власником якої був громадянин України, якого підозрюють у масштабній корупції в своїй країні.

Беручи до уваги міжнародний аспект справи, французька влада оперативно попросив підтримку Європолу.

Ефективна співпраця з українськими та люксембурзькими владою показало, що основний підозрюваний розшукувався в Україні за корупцію. Однак йому вдалося уникнути покарання, підробивши свідоцтво про смерть.

Під час оперативної наради, яка проводилася в Європі між Францією, Люксембургом і Україною, було встановлено, що підозрюваний не тільки був живий, але і живе на широку ногу у Франції.

Сфера застосування французького розслідування згодом кардинально змінилася: справа виросла від справи про домашнє шахрайство до однієї з міжнародних схем відмивання грошей з доходів від корупції.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: