fbpx
Сьогодні
11:45 16 Жов 2018

Порошенко пропонує передати Андріївську церкву Вселенському патріархату

Президент України Петро Порошенко запропонує парламенту проект закону щодо передачі Андріївської церкви Києва до Вселенського патріархату.

Про це повідомила представник глави держави в парламенті, нардеп від БПП Ірина Луценко під час погоджувальної ради, передає Рубрика.

"Президент підтримує прагнення якнайшвидшого отримання Томосу і в знак солідарності з цим процесом робить символічний жест. Днями буде зареєстрований законопроект, яким президент Порошенко пропонує передати Андріївську церкву в постійне користування Вселенського Патріарха", – повідомила вона.

За її словами, це буде символічний жест того, що святий Андрій свого часу хрестив Україну.

Нагадаємо, 11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтримав продовження надання автокефалії України, а також офіційно затвердив, що церквою-матір'ю України є Константинополь.

Також Синод зняв анафему з голови УПЦ КП Філарета і предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія.

Глава УПЦ Київського патріархату Філарет також заявив, що найближчим часом відбудеться об'єднавчий Архієрейський собор для створення єдиної Української помісної церкви.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: