fbpx
Сьогодні
10:01 12 Жов 2018

Microsoft відкриває 60 тисяч патентів, аби зблизитися з Linux

Компанія Microsoft відкинула стару агресивну політику патентів і вирішила поділися з Linux деякими з них, аби він міг розвиватися.

Про це передає The Verge.

Після того, як Сатья Наделла став новим гендиректором компанії Microsoft в його організаційній структурі, стратегії і самих продуктах відбулися кардинальні зміни.

Зокрема – курс на зближення з раніше ненависною ОС Linux.

Черговий такий крок назустріч проекту Лінуса Торвальдса, компанія зробила на цьому тижні.

Без зайвого галасу вона вступила в організацію Open Invention Network (OIN), яка забезпечує судовий захист екосистеми Linux від патентних претензій.

В рамках вступного"внеску" програмний гігант передав у власність OIN понад 60 тис. патентів на різні технології, тобто, відкрила їх для безкоштовного використання всіма учасникам OIN.

Відзначимо, що в організацію OIN входить близько 2650 учасників, від окремих команд розробників до великих організацій і корпорацій на кшталт Google і IBM.

І всі учасники організації отримують доступ до всіх патентів, як належить OIN, так і перехресно ліцензованим між ліцензіатами на умовах royalty-free.

Ця подія має велике значення, враховуючи, що саме агресивна політика Miсrosoft щодо Linux свого часу виступила одним з факторів, які привели до появи OIN.

"Ми хочемо захистити проекти з відкритим вихідним кодом від патентних претензій, тому відкриваємо наше портфоліо патентів для OIN", – сказав в коментарі ZDNet Скотт Гатрі, виконавчий віце-президент Microsoft по хмарним і корпоративним технологіям.

В Microsoft зазначили, що хочуть аби екосистема Linux розвивалася і ставала ближчою до Windows.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: