fbpx
Сьогодні
10:22 11 Жов 2018

Загиблий соратник Березовського мав докази зв'язку "Аерофлоту" та спецслужб РФ, - WSJ

Соратник покійного російського олігарха Бориса Березовського, колишній заступник директора "Аерофлоту" Микола Глушков хотів навести докази співпраці "Аерофлоту" та спецслужб РФ у Лондонському суді.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на документи суду.

Видання стверджує, що "Аерофлот" з радянських часів використовувався спецслужбами для відправки зарплати агентам по всьому світу, а також доставки нелегальних вантажів.

Сам Глушков розповідав "Коммерсанту", що на момент його приходу в "Аерофлот" в 1996 році в авіакомпанії працювали близько трьох тисяч співробітників ФСБ (всього штат "Аерофлоту" становив 14 тисяч осіб).

WSJ стверджує, що Глушков запропонував керівникам "двох головних спецслужб" Росії самим платити зарплати в "Аерофлоті", оскільки вони активно користуються послугами авіакомпанії.

Після цього Глушкову, як сказано в судових документах, стали надходити погрози. Зокрема, начальник охорони Бориса Єльцина Олександр Коржаков обіцяв йому "відірвати голову" і "посадити в тюрму", якщо він "продовжить порушувати права ФСБ".

Як пише видання, Глушков розповів друзям про плани довести зв'язок "Аерофлоту»" зі спецслужбами в лондонському суді.

Проте, він був знайдений мертвим незадовго до попереднього судового засідання за своїм позовом.

Микола Глушков був призначений заступником директора "Аерофлоту" в 1996 році; на той момент компанію частково контролював Борис Березовський. У 1999-му Глушков став фігурантом кримінальної справи про розкрадання в "Аерофлоті". Він провів чотири роки в СІЗО і був відпущений. У 2006 році він виїхав до Великобританії.

Глушкова знайшли мертвим у його будинку в Лондоні в березні 2018 року. Посмертне обстеження показало, що він помер від удушення. Спочатку поліція розглядала версію самогубства, але пізніше заявила, що веде розслідування за статтею про вбивство.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: