fbpx
Сьогодні
20:27 11 Жов 2018

"Вибухова" доповідь МВФ: по всьому світу обвалилися біржі

Фото BBC

Біржі у США і Азії закрилися найсильнішим за останні місяці зниженням після публікації доповіді МВФ про ризики уповільнення глобального економічного зростання.

Про це повідомляє ВВС.

На світових біржах йдуть розпродажі акцій. Найбільший японський індекс Nikkei 11 жовтня впав майже на 4%, гонконгський індекс Hang Seng знизився на 3,5%. Це найсильніший спад в Азії за півтора року.

Азіатські біржі обвалилися слідом за спадом на ринках в США. Індекс S&P500 10 жовтня знизився на 3,3%, індекс Dow впав більш ніж на 3%. Індекс Nasdaq, який об'єднує акції технологічних компаній, знизився на 4%.

Про ризики уповільнення економіки в своїй черговій доповіді повідомив Міжнародний валютний фонд. МВФ знизив прогноз зростання світової економіки в 2018 році на 0,2 процентного пункту – до 3,7%.

На думку аналітиків фонду, основною причиною уповільнення стане торгова війна між Америкою і Китаєм, ініційована адміністрацією президента США Дональда Трампа.

Крім того, на ситуацію могли вплинути дії Федеральної резервної системи США, яка наприкінці вересня підвищила ключову процентну ставку до діапазону 2-2,25%. Це третє підвищення у 2018 році.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: