fbpx
Сьогодні
13:41 11 Жов 2018

Хімвикиди в Криму: прикордонники зафіксували випаровування над "Кримським титаном"

Прикордонники зафіксували невідомі випаровування над заводом "Кримський титан" в окупованому Армянську.

Про це повідомив "Українській правді" повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

Бійці бачили хмари диму чи випаровування невідомого походження, однак їхні прилади отруйних речовин у повітрі не фіксували.

Щодо новин про нові хімічні викиди в Криму, Слободян розповів, що йому бракує інформації.

"Ми не можемо робити остаточних висновків з приводу ситуації в Армянську, тому що ми не володіємо повною інформацією за усіма аспектами. Але можу сказати, що ми також читаємо ці повідомлення, відслідковуємо з метою оперативного реагування в разі різких змін", – сказав він.

Та знову додав, що прилади на даний момент не фіксують перевищення вмісту отруйних речовин у повітрі поблизу адміністративного кордону з Криму.

Разом з тим він додав, що певні викиди чи випаровування прикордонники бачили.

"Чи пов'язане погіршення самопочуття мешканців Армянська і цей дим, чи хмари над заводом – ми сказати не можемо. Ці висновки мають робити спеціалісти", – сказав речник ДПС.

Як повідомлялося, у серпні на півночі окупованого Криму в Армянську стався викид невідомої речовини в атмосферу, через що утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев.

4 вересня окупанти вирішили припинити на два тижні роботу заводу "Титан" у Армянську. Так званий "глава республіки" Сергій Аксьонов також вирішив відправили з міста всіх дітей шкільного та дошкільного віку. Окупанти заявили, що у місті перевищила норму концентрація сірчистого ангідриду.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: